
طريقة عمل شرائح الخبز المشبعة بالترمس ( بدون دقيق ) بطريقة الشيف سالى فؤاد من برنامج حلو وحادق
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة عسل ابيض
بيضة
ملعقة كبيرة زبادي
ربع كوب زيت
كوب ترمس مسلوق ومطحون ناعم جدا بالقشرة
2 كوب شوفان مطحون ناعم جداا
ربع كوب لبن بودرة خالي الدسم
ربع كوب جنين قمح
ربع كوب بذر كتان
نصف كوب لوز ني مطحون ناعم جدا بالقشرة
رشة ملح
الطريقة /
في بولة عميقة نخلط الماء والعسل والخميرة ونقلب جيدا ونضيف البيض والزبادي والزيت ونقلب الخليط جيدا ونضيف الترمس والشوفان واللبن البودرة وجنين القمح وبذر الكتان واللوز ورشة الملح ونعجن جيدا لحد ما تتكون عجينة طرية قابلة للفرد
نفردها بين كيسين نايلون على سطح املس ونقطعها بقطاعات دائرية او حسب الرغبة ويمكن تشكيلها زي البقسماط ونرصها في صينية مبطنة بورق الزبدة وندخلها الفرن على درجة حرارة 180 حتى تمام النضج ويمكن ان نتركها مدة اطول علشان تبقى محمصة ونسيبها تبرد تماما ونحفظها في علبة محكمة الغلق لمدة اسبوع في الثلاجة وتقدم بالهنا والشفا :)
- يفضل تناول 3 شرائح فقط على الافطار و2 على الغداء بالكثير ويفضل عدم تناولها مساءً
- يراعى شرب الماء بكثرة عند تناولها لان الشرائح غنية جدا بالاليافحلو وحادق على قناة cbc سفرة
المقادير /
ربع كوب ماء دافئملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة عسل ابيض
بيضة
ملعقة كبيرة زبادي
ربع كوب زيت
كوب ترمس مسلوق ومطحون ناعم جدا بالقشرة
2 كوب شوفان مطحون ناعم جداا
ربع كوب لبن بودرة خالي الدسم
ربع كوب جنين قمح
ربع كوب بذر كتان
نصف كوب لوز ني مطحون ناعم جدا بالقشرة
رشة ملح
الطريقة /
في بولة عميقة نخلط الماء والعسل والخميرة ونقلب جيدا ونضيف البيض والزبادي والزيت ونقلب الخليط جيدا ونضيف الترمس والشوفان واللبن البودرة وجنين القمح وبذر الكتان واللوز ورشة الملح ونعجن جيدا لحد ما تتكون عجينة طرية قابلة للفرد
نفردها بين كيسين نايلون على سطح املس ونقطعها بقطاعات دائرية او حسب الرغبة ويمكن تشكيلها زي البقسماط ونرصها في صينية مبطنة بورق الزبدة وندخلها الفرن على درجة حرارة 180 حتى تمام النضج ويمكن ان نتركها مدة اطول علشان تبقى محمصة ونسيبها تبرد تماما ونحفظها في علبة محكمة الغلق لمدة اسبوع في الثلاجة وتقدم بالهنا والشفا :)
- يفضل تناول 3 شرائح فقط على الافطار و2 على الغداء بالكثير ويفضل عدم تناولها مساءً
- يراعى شرب الماء بكثرة عند تناولها لان الشرائح غنية جدا بالاليافحلو وحادق على قناة cbc سفرة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق